Ugorj te is világrekordot sísáncon!

Szlovéniában bárki 250 méter messze ugorhat sísáncon, garantáltan!  Az új szórakozás a kábeles síugrás!

Világszerte nem sok helyen lehet még az új  őrületet kipróbálni, de szerencsére a  Júliai-Alpokban már igen! Bohijban egy kötélpályát húztak ki a síánc pálya fölé, és ezzel biztonságosan bárki kipróbálhatja, milyen elképesztő érzés sílécekkel a lábán iszonyatosan, akár 70 km/h-ra gyorsulni, majd pereceken át repülni!

skiflyer bohinj

A Bohin Ski Fly Facebook oldalán és honlapján is élmény már csak a fényképek tallózása is, hát még milyen lehet kipróbálni! Ízelítőül egy videó:

Már évente 30 versenyt rendez a lelkes csapat, ami egyre népszerűbb a helyiek körében. Ez egy baráti-családi kezdeményezés, 10 euróért lehet kipóbálni a mókát. De szertnének tovább fejlődni, és egy turisztikai közösségi finanszírozási kampányt is elindítottak.

skiflyer

Bohinj a szlovénoknak fontos kulturális és sportközpont, és most sikerült egy extrém kikapcsolódási lehetőséget is kitalálniuk. A pálya Na Poljah-ban, 3 km-re a Bohinj-tótól.

A pálya nem csak arra ad lehetőséget, hogy hátborzongva belegondoljunk, hanem a fiatalok képzésére is kiváló: sérülésveszély nélkül lehet így a fontos fogásokat és trükköket elsajátítani.

 

triglavvozadju746