Szlovénia ősszel – túrázásra fel!

Szlovénia számos programlehetőséget kínál az ősz folyamán is az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek. Ősszel a magasabban fekvő túra útvonalak is kiváló lehetőségeket rejtenek a szlovén Alpokban.
hiking-in-robanov-kot_savinja-and-scc8calek-valley_photo-zavod-rinka_sloveniaSzeptember 24 – október 31 között kerül megrendezésre a Nordic Walking bor&túrázás rendezvénysorozat Svecina-ban, mely a szlovén természeti örökség része. Útvonalként 24 vagy 11 kilométeres távok közül választhatunk, melyek mentén számos helyi kisebb borászat található.
A szlovénok igazi mesterei a borkészítésnek, nem véletlen, hogy a világ legöregebb szőlőtőkéje is Szlovéniában található.
jeruzalem-vinograd-panorama_134016

Az őszi túranapok Szlovénia 12 régiójában kínálnak szervezett és nem szervezett túrázási lehetőségeket, kísérővel, vagy akár egyénileg is, családok és tapasztalt túrázók részére is alkalmas útvonalakkal. Érdemes több napot is eltölteni, kipróbálni a hegyi szállásokat és kulináris élményeket.

Az egyik legmagasabban fekvő hütte Szlovéniában a Triglav Nemzeti Parkban található “Triglavski dom na Kredarici” 2515 méter magasságban, mely idén ünnepli 120. évfordulóját. A Triglavot túrázásra kimondottan a profik számára ajánljuk, az egyik legnagyobb kihívást jelentő csúcs. A szlovénoknál egy hagyomány szerint minden igazi férfinak életében egyszer meg kell másznia a Triglav csúcsot. A csúcsot egy istenségről nevezték el, TRI – GLAVA – azaz három fej; a három fejű istenség volt a föld, az ég és az alvilág ura, aki a csúcs tetején lakott.
tc

Legkedveltebb szlovén túraútvonalak:
Szél útvonal: Cerknica – tó, Postojna –barlang
Napos útvonal: Brezice, Artice, Kosceva, Sromeljska és a Repnice (termál régió is, kiváló borászatokkal)
Házalók útja: Dolenjska régió (Zuzmeberk vár és malom, Kostanjevica na Krki város és kolostor, Soteska kastély)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük