Kirándulások, hegymászás, túrák a szlovén hegyekben!

Ideálisabb terepet találni a sport, a kirándulás, a természetjárás lebonyolításához, mint Szlovénia hegyei, nem egyszerű dolog. Itt minden együtt van ahhoz, hogy egy életre szóló élményben legyen része azoknak, akik ezt az országot választják a sport, és a kikapcsolódás helyszínéül.

Megtalálható itt a gyönyörű, de változatos környezet, a természet érintetlensége, az ember, és a természet összefonódása, a magas hegyek zord szépsége, a napfényben fürdő lágy lankák, a harsogóan zöld színű rétek, és kaszálók, a tisztán csobogó patak, a harsogó zuhatag, az árnyas barlangok, a kristálytiszta hegyi tavak. Nem hiányoznak a gazdag történelmi múlt építményei, és az azt bemutató múzeumok sem, sem a hangulatos éttermek, kávézók. A turistákat, kikapcsolódni vágyókat széles, és változatos programkínálat várja.

slovenia mo

A szlovén hegyek mindenkinek kínálnak a pihenésre, illetve a sportolásra, személyre szabott lehetőséget, terepet. Legyen szó gyermekről, vagy idős emberről, nőről, vagy férfiról, ülő életmódot folytatóról, vagy sportos életet élőről. A völgyekben, vagy más alacsonyabban fekvő területen könnyű sétákat, kirándulásokat tehetünk, a magasabb, meredekebb hegyoldalak már keményebb kihívást jelentenek, ezért az első sorban gyakorlottabb túrázóknak, természetjáróknak ajánlott. Az igazi kihívás a meredek hegyoldalak, sziklafalak megmászása, amelyet már csak felkészült, jó fizikai állapotban lévő, a megfelelő eszközökkel, felszereléssel rendelkező túrázóknak, illetve hegymászóknak ajánlunk.

Megkönnyíti az eligazodást, illetve a számunkra megfelelő túraútvonal kiválasztását az a tény, hogy az egész országot, jelzett túraútvonalak hálózzák be, amely azok számára is könnyebb követhetők, akik még nem rendelkeznek nagy gyakorlattal a túrázás, illetve a hegyi túrázás területén. Út közben számtalan program, látnivaló áll a kirándulók, túrázók rendelkezésére. Természetesen nem csak a gyalogosan túrázók találják meg a szlovén hegyek között a számításukat, hanem a kerékpározók, vadvízi evezősök, a hegymászók, az autósok, és motorosok is. Autóval, vagy motorral bejárni a hegyeket, nem kisebb élmény a maga nemében, mint a gyalogos túrák, ugyanis ott áll meg az ember ahol akar, és megpihenhet, és gyönyörködhet a festői, és változatos természeti szépségekben. Nagy kihívás a hegyi kerékpározás, amely kiváló fizikumot igényel, de megéri vállalni a nehézségeket, és fizikai fáradalmakat, mert páratlan szépségű tájakon vezet a „kerékpárút”. Nekik ajánljuk a Vrsic-hágó, illetve a Pavliceo-hágó meghódítását.

A hegymászók első a szlovén alpesi hegyek között találhatják meg a kihívást, elsősorban a Júlia-Alpokban, de nem maradnak el sokkal attól, a Kamniki-Alpok, vagy a Karavankák meredek sziklafalai sem. Vadvízi evezésre, raftingolásra, a Soca folyó habjait ajánljuk, melyhez Bovec kisvárosba kell utaznunk, amely a térség vadvízi, és outdoor központja. A téli sportok kedvelőire pedig számtalan modern, és egyben gyönyörű környezetben elhelyezkedő sícentrum vár. Elég, ha csak Krvavec, Cerkno, Kranskaja Gora, Maribori Pohorje, illetve Vogel síterepeit említjük meg. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük