Itt a tavasz, irány Szlovénia!

Zöld erdők közepén, avagy túrázásra fel!

Itt az ideje felébredni a téli álomból, kinyújtózni és megmozgatni tagjainkat.

Szlovénia az egyik legalkalmasabb helyszíne a tavaszi kirándulásoknak. Választhatunk könnyebb útvonalakat, vagy igazi kihívást jelentő nagy hegycsúcsokat, mehetünk barátokkal, egyedül vagy családdal, garantált, hogy csodálatos élményben lesz részünk. Ha olyan túraútvonalat választunk, amely nagyobb város közelében van, akkor kombinálhatjuk a kirándulásunkat egy jó kis városnézéssel vagy akár termálfürdőzéssel is.

Íme pár ötlet:

A Pohorje hegy

A Maribor fölött magasadó Mariborsko Pohorje télen nagyon közkedvelt síterep, ám a hegy nagy része érintetlen természeti csodákat: vízeséseket, tavakat és gyönyörű fenyveseket rejt. Számos túraútvonalat követhetünk, amelyek mentén a Lovrenc tavakat, a Črno tavat, a Ribnica tavakat, a Kis és Nagy Šumik vízeséseket és a kristálytiszta vizű Lobnica folyót tekinthetjük meg. Nem mellékes információ, hogy a hegy lankáin szőlőt termesztenek, így számos borutat és turista farmot is útba ejthetünk.

 

 

 

Idrija és Cerkljansko

Az ország észak-nyugati részében helyezkedik el Cerkno környékén ez a különleges táj. Vegyünk fel egy kényelmes cipőt és járjuk be ezeket a csodálatos hegyeket. Viszonylag meredek terep vár itt minket, de érdemes nekivágni az átlagosan 1000 m szintkülönbségnek. Csúcsok és völgyek, legelők és elképesztő zöld árnyalatok amerre a szem ellát, tiszta vizű, sebes hegyi patakok amelyek a szél segítségével vágtak utat maguknak a zord sziklákban. A térség nagy része erdővel borított, amely rendkívül gazdag állat- és növényvilág kialakulását eredményezte. A Porezen, a Blegoš, a Kojca, és a Črni Vrh közkedvelt túra desztinációk.

A Škofja Loka hegyek

Dinamikusan változó tájkép,  egyértelmű jelzésekkel ellátott túraútvonalak, elképesztő panoráma: ez  Škofja Loka. Nagyon inspiráló ezen a terepen megtenni egy kellemes túrát az üde zöld hegyi legelők, kaszálók mentén, susogó levelű erdőkön keresztül a ködbe vesző hegyhátak panorámájáig.

A Koroška régió

Szintén az osztrák határ mentén helyezkedik el ez a változatos tájék. Garantáltan nagyon felemelő érzés megmászni a Kozjak, az Uršlja Gora, és a Smrekovec csúcsait, a tapasztaltabb mászók pedig csúcsra törhetnek a Peca, az Olševa, vagy a Raduha hegyeken. Ebben a régióban hozzávetőleg 600 km túraútvonal és több tucat hegymászó útvonal várja a kalandvágyókat.

Forrás: slovenia.info

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük