Fürdők

Szlovénia gyógyfürdői – kapcsolódjon ki Ön is

A szlovén gyógyfürdők 10+1 toplistája

Ismerkedjünk meg ezek után a Szlovénia gyógyfürdőivel. Jellemzőn a gyógyfürdők az ország keleti felén helyezkednek el, ahol a magas hegyek, és a dombosabb vidék találkozik.A szlovén gyógyfürdők egész Európában ismertek, és jelentős része már a Monarchia idején, sőt nem egy már jóval régebben is a gyógyítás szolgálatába lett állítva. Röviden bemutatjuk a legismertebb gyógyfürdőket.

zrece

 • Lendva: 62 fokos víz, amely kedvezően hat a
  mozgásszervi, és reumatikus megbetegedésekre, továbbá jótékonyan hat a műtétek utáni rehabilitáció folyamatára, a periférikus idegrendszeri megbetegedések, illetve a pikkelysömör, és a nőgyógyászati problémák kezelésére.
 • Moravske Toplice:  Az itt található víz kedvezően hat a reumatikus megbetegedésekre, a műtétek utáni rehabilitációra, továbbá alkalmas az idegrendszeri panaszok enyhítésére, túlsúly kezelésére, illetve egyéb pozitív élettani hatása is van. A víz hőmérséklete 72 fok, és 1417 méter mélyről tör fel. Nem kevesebb, mint 20 melegvízű medence várja az élményfürdőbe látogatókat.
 • Ptuj: Az itt található víz 39-54 fokos, amely elsősorban porckorongsérv, reumás és idegrendszeri problémák kezelésére alkalmas. A fürdő 42.. m2-en helyezkedik el.
 • Zrece: Vize, amely 27-35 fokos, elsősorban légzőszervi megbetegedések gyógyítására alkalmas, és 8 medence várja a gyógyulni vágyókat.
 • Rogaska Slatina:  Az itt található gyógyvizet már a XVII. században is alkalmazták betegségek kezelésére. Vize 27-36 fokos, elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas, illetve magas magnézium tartalma miatt ivókúrára.
 • Podčetrtek-Olimia: A 37 fokos víz magas magnézium, kalcium, és hidrogén-karbonát tartalmú, amely így mozgásszervi betegségek kezelésére a legalkalmasabb. Az alkalmazott terápiák között megtalálhatjuk az iszappakolást, a hidro- és lézeres kezeléseket.
 • Čatez: Az itt található gyógyvíz hatásában megegyezik Podčetrtek-Olimia gyógyvízével, így a a kezelt betegségek is hasonlóak. Amiben más, az elsősorban a magasabb hőfok, ugyanis a víz 47-63 fokos, aminek következtében jól alkalmazható idegrendszeri panaszok, illetve szív- és érrendszeri betegségek enyhítésére is.
 • Smarjeske Toplice:  Gyógyvize 32 fokos, és gazdag szén-dioxidban, káliumban, magnéziumban, és kalciumban. A világ minden tájáról jönnek ide vendégek.
 • Terme Snovik:  1000 m2 nyitott, és 500 m2 fedett medence várja a gyógyulni vágyókat. A víz kalciumban és magnéziumban gazdag. Található itt örvénymedence, jégszauna, gejzírek, vízi trambulin, gyermekmedence, csúszdák, mászkálók, és még sok egyéb. Jó kikapcsolódást jelent az egész családnak.
 • Thermana Lasko:  A Lasko városában található gyógyfürdő vízét már a rómaiak használták különféle betegségek kezelésére. A víz hőmérséklete 32-34 fokos, és gazdag magnéziumban, kalciumban, és hidrogén-karbonátban. Jó eséllyel gyógyíthatók segítségével, a krónikus ízületi gyulladások, a magas vérnyomás, és a gerincbántalmak. Még Ferenc József is megfordult a fürdőben egy-egy kúra erejéig.