Az 5 legjobb adventi vásár Szlovéniában

Az adventi időszakban a szlovén települések egy része idilli karácsonyi tündérmesévé válik.
Kiváló időszak arra, hogy a családok és baráti társaságok kimozduljanak és együtt eltöltsenek egy hétvégét Szlovéniában. Szinte minden nap más helyszínen várják programok a látogatókat, kulturális eseményektől a zenei fesztiválokon át a különböző étel és ital kóstolókig, Nem beszélve a számos karácsonyi ajándék vásárlási lehetőségről. Ezt az időszakot akár érdemes síeléssel is egybekötni, hiszen a nagyobb városok közelében szinte mindenhol található sípálya és idén a hó is hamarabb érkezett!

Ljubljana – a fények fővárosa
A kidíszített óváros különleges hangulata elvarázsol. Az idei dekoráció a helyi művész Zmago Modic munkáját dicséri, a kisebb tereken pedig más és más koncertek várják a látogatókat. Az adventi időszakban is lehet a Ljubljanica folyóról hajón szemlélni a karácsonyi fényeket, érdemes bejárni a történelmi utcácskákat. A főtéren számos kézműves termékkel találkozhatunk.

Maribor – a zegzugos utcák varázsa
Az ünnepi időszakban Mikulástól Új Évig Maribor centrumában koncerteket és rendezvényeket szerveznek, az egész város felbolydul. Nem beszélve a korcsolya pályáról, ahol igazán romantikus estét lehet eltölteni egy pohár forralt csoki vagy bor társaságában.
Kicsiknek és nagyoknak szerveznek kreatív kézműves játékokat, a helyi művészek alkotásai is megvásárolhatóak. A városban a turisztikai hivatal szervezésében tematikus ingyenes séták is kipróbálhatóak!

Celje – a kicsiny csoda
Celje városkája az adventi időszakra tündérmesék földjévé válik. Fények és dekorációk ezrei várják a gyerekeket és felnőtteket a tündérmesék szereplőivel és a Mikulással. Szabadtéri koncertek, vásárok és gasztronómiai kóstolók egészítik ki a kínálatot.

Bledi tó – az elsüllyedt harang titka
Ha az adventi időszakban a tó mellett sétálunk talán hallhatunk egy harangszót a tó mélyéből. A karácsonyi elsüllyedt harang legendája, melyet férje emlékére Bled úrnője öntetett a sziget templomának. A tavon természetes jég képződik december végére, így akár a szigetig is el lehet korcsolyázni! A tó partján forró ételekkel és italokkal, illetve az elmaradhatatlan vásári kellékekkel várják a látogatókat.

Piran és Portoroz – mediterrán advent
Szlovénia tengerparti része nem csak nyáron elbűvölő, télen is érdemes meglátogatni. A tengerparti városok (Koper, Portoroz, Piran) mindegyikének van saját hangulatos adventi vására. Portorban Kempinski Hotel gyönyörű parkja ad otthont neki. A hotel Kristály Termében rendezik meg ilyenkor a habzó bor fesztivált, mely az időszak egyik legelegánsabb eseménye. Piran és Koper történelmi főterein pedig szabadtéri koncerteket hallgathatunk meg finom ételek és italok társaságában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük