Síelés és hóbringa Krvavecen!

35 centiméteres hó és ragyogó napsütés várja a síelőket Szlovénia egyik legkedveltebb síterepén.  De vajon mi is az a hóbicikli?

 Ljubljana azon kevés szerencsés fővárosok egyike Európában, ahonnan egy óra alatt a tengerpart és a hegyvidéki síterepek is elérhetők. Krravecec a a főfávorsiak házi sípályája, hétvégeken akár egy napra is megéri nekik ide kirándulni.  A dunántúliaknak sincs ez messze, és Budapestről is maximum öt óra alatt érhető el.

 

 Összesen 30 km, kifogástalan állapotú sípálya van itt, változatos leetőséget nyújtva kezdőknek és profiknak, ráadásul igen csak megfizethető áron: 32 euró a napijegy. A sífelszerelés napi díja pedig 16 euró. Az élményeket pedig kellemes környezetben lehet kielemezni::  a Krvavec sícentrumban. számos étterem és szálloda is van. A hóágyúknak köszönhetőn évi 100 nap lehet síelni a pályákon.
Plaza-Krvavec
Ami pedig különlegesebbé teszi, mint sípályák, azok a következők:
  •  számos síiskola van
  • gyereknek külön játszótér

Audi-2000x560px-2x1

  • a profiknak időmérővel ellátott pályákitt valóban óriáslesiklás versenyen érezhetik magukat a síelők!
  • Snow Park: ugratók és extrém snowboardpály azoknak, akik nem az alpesi stílust kedvelik.
  • Hóbiciklit is ki lehet itt próbálni: a szlovén favágók egy kis fa lélekvesztőn csúsztak le a középkorban a hegyekről, és ezek utódja a kormányozható, üléssel ellátott hóbringa, ami kezdetben biztos sok boruláshoz segít hozzá, de annál is több nevetéshez és szórakozáshoz!

hóbringa

A legújab hóbringáknak pedig már valóban kerekük is van, így néz ki a gyakorlatban:

Szállásokat a környéken: