Kranjska Gora

ahol a kaland kezdődik

A vízesés felé vezető út is elég látványos

Peričnik-vízesés
Mojstrana felől egy jelzett ösvény vezet a védett természeti örökséghez. A legjobb gyalog vagy kerékpárral megközelíteni.

Peričnik-vízesés

Szállást hotelek, apartmanok és kempingek sokasága közül választhatunk, a Jasna Chalet Resort csodálatos környezetben biztosít tökéletes pihenést.

Kranjska Gorában, közvetlenül a sípálya alján, a Kekec ülőlift alatt, egy kedves hegyi büfé, a Lačni Kekec (Éhes Kekec) várja a látogatókat. Sok helyi alapanyaggal és még több szívvel dolgoznak; az adagok bőségesek és nagyon finomak (ajánlott kajmakot kérni a čevap mellé).

Lačni Kekec

Másfajta kulináris élvezeteket rejt a Restaurant Mama Marija: gourmet kalandozás a Júliai-Alpok ölelésében. Az éttermet egy fiatal csapat vezeti Miha Dolinar séf vezetésével. A szlovén finomságok mellett az osztrák és az olasz konyha különlegességeit is kínálják vendégeiknek, az ételeket válogatott borok kísérik.

Az étteremhez közel található természetvédelmi terület ideális a finom falatok utáni kellemes sétához: Zelenci-tó Podkoren falu mögött, a főút déli oldalán található. Számos érdekes növényfaj, kétéltűek és madarak találtak otthonra ezen a természetvédelmi területen.

Zelenci

A környéken számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz is, hogy pihenésünk aktívan teljen: e-bike bérlés, túrázás, zipline (drótkötélpálya)…

A Planica Nordic Centre tetején

A Planica síközpontban nemcsak síugrósáncok vagy sífutópálya, de síugró múzeum, síugró szimulátorok és egy szélcsatorna is található (a műfüves focipálya és a zárt jégcsarnok mellett). A központ kialakítása révén lehetővé válik a téli sportokra való nyári felkészülés.

Utazásunk során ismét partnerünk volt az MGM Media Optima és a Best Press Story

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük