Kočevje – Kolpa folyó völgye – Črnomelj: Novo Mesto környéke, városai


Kočevje:

Kočevje a Rinza folyó két partja mellet épült. A vadregényes természeti környezetnek köszönhetően számtalan kiránduló, túrázó keresi fel a várost.

Az itt található várat a törökök szinte teljesen lerombolták, miután többszöri próbálkozás után, a XV. században elfoglalták. A vár romjain kívül érdemes megtekinteni a Szt. Fábián-templomot, a Szt. Sebestyén-templomot, és a helyi múzeumot.

Kocevje

A Kolpa folyó völgye:
A Kolpa folyó határfolyó Szlovénia és Horvátország között. A folyó völgye elsősorban a szépségével vonzza a kirándulókat, a természet szeretőket. Sűrű erdők, patakok, folyók, várják az idelátogatókat, amelyek közül nem egyen találkozhatunk rafting túrázókkal. Ezt a környéket Szlovénia tüdejének is nevezik. A természeten kívül megtekinthetjük Kostel várát, amely a XIII. században épült, illetve a közelében található templomot.   

Črnomelj:
A város a Lahinja folyó partján épült. Az ókorban is lakott volt, de jelentősége a törökök elleni harcok idején volt a legnagyobb. Ma már csak kis része látható annak a várnak, amelynek a feladata a törökök feltartóztatása volt. A vármaradvány mellett érdemes megtekinteni a XIX. században épült kastélyt, a Szt. Péter-templomot, és a Szt. Lélek-templomot.