Sörszökőkút épül Szlovéniában!

A Celje melletti kisváros sok sörimádó álmát valósítja meg, amikor víz helyett sörrel működő szökőkutat épít. Nem is teketóriáznak a fejlesztéssel sokáig: még februárban kapta fel a hírt a világsajtó, és egy hónappal később már az első tervek is megszülettek. Egyelőre még nincs kész tehát, de már a nyári szezonra meg is építhetik.  De addig is lássuk a látványtervet!

.A tervek szerint különféle szlovén söröket lehet majd itt kóstolni, de sajnos nem ingyen. 6 euróért (kb.1900 forintért) három háromdecis italt csapolni belőle, de legalább a korsót is meg lehet tartani.

A kezdeti 170 ezer eurós tervek időközben 350 ezer eurósra híztak, a felét az önkormányzat állná, a másik felét adományokból fedeznék.
A terv nem aratott osztatlan sikert, sok képviselő és helyi is úgy gondolta, hogy más dolgokra nagyobb szükséges lenne a kisvárosnak, például a vízellátást is lehetne fejleszteni.
Aki siettetnék Janko Kos polgármester tervét, az itt tud támogatást küldeni. Egyébként azért nem véletlen a sörkút ötlete: a kisváros a komlótermesztés egyik tradicionális központja, és a szlovén komló minősége legendásan jó.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük